Flexibele branchesoftware voor het midden- en kleinbedrijf

Software voor installatiebedrijven

30-jaar-gilde-gif

Alles onder controle

Bent u op zoek naar een softwarepartner met vergaande kennis van úw branche? Die uw processen en behoeften begrijpt en zich in uw schoenen kan verplaatsen? Die met u meedenkt en proactief adviseert? Zoek dan niet verder.

Al meer dan 25 jaar helpt Gilde Software mkb-bedrijven met onze geïntegreerde branchesoftware oplossingen. Wij helpen u meer grip op uw bedrijfsprocessen te krijgen voor een hoger rendement, meer werkgemak en een kleinere foutkans. Met onze ERP-oplossingen kan het allemaal en houdt u alles onder controle. Nu, en in de toekomst.

Dankzij de modulaire opbouw van onze ‘open-software’, groeit deze moeiteloos mee met de behoeften van uw bedrijf. Van relatiebeheer en CRM tot calculaties, projectmanagement en facturatie: met Gilde automatiseert u desgewenst uw volledige bedrijfsproces.

Welke branchesoftware-oplossing zoekt u?

Waarom kiezen voor Gilde Software?

De software van Gilde is ontwikkeld voor ondernemende bedrijven. Voor professionals die fouten en dubbel werk graag voorkomen. Daarom automatiseert u met Gilde Software alle bedrijfsprocessen die u wilt automatiseren.

Het Gilde-systeem is een totale software-oplossing voor projectmatig werkende en dienstverlenende MKB-bedrijven. Met Gilde stuurt u op rendement en heeft u grip op en overzicht van al uw projecten.

Gilde bied dé perfecte software voor kantoororganisatie en operationele controle. De basisfuncties van het Gilde-systeem zijn: Relatiebeheer & CRM, Calculeren, Projectadministratie & Projectbewaking en Facturatie. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden in uw bedrijf kunt u uitbreiden met een groot aantal functionaliteiten. De toch al uitgebreide mogelijkheden kunnen we met modules, apps, koppelingen en branche-specials uitbreiden zodat onze bedrijfssoftware u past als een goed zittende jas.

Gilde software is aanpasbaar aan uw behoeften dankzij de modulaire opbouw van het systeem. U betaalt niet voor functionaliteit die u niet gebruikt. En veranderen de behoeften van uw organisatie, dan verandert de software eenvoudig met u mee. Dat maakt uw werk efficiënter.

Bij onze klanten vindt een groot deel van de waardecreatie buiten kantoor plaats. Daarom bieden wij verschillende mobiele oplossingen aan. Onze mobiele applicaties zorgen ervoor dat uw medewerkers ook onderweg alles onder controle hebben. Dat scheelt tijd, geld en verkleint de foutmarge. Wij bieden mobiele oplossingen voor de volgende processen:

 • Online adres- en notitiebeheer
 • Online werkbon afhandeling
 • Online tijdregistratie (weekstaat)
 • Online controle (inspectie) formulieren
 • Online dossier

Naast de uitgebreide standaardmogelijkheden van Gilde software is het ook mogelijk om het Gilde-pakket te koppelen met specialistische pakketten. Hierdoor kunt u altijd werken met de voor u best passende software oplossing. Hiervoor zijn al verschillende koppelingen beschikbaar en staan er diverse moderne interfaces (API) direct tot uw beschikking. Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden voor uw branche.

Door middel van koppelingen met diverse branche-partners is het eenvoudig om uw Gilde softwaresysteem te verrijken met industrie relevante modules. Bijvoorbeeld voor specialistisch onderhoud en rapportage of voor het vereenvoudigen van complexe calculaties. Ook beschikken we over uitgebreide branche content waardoor uw inrichting snel compleet is en u nog sneller van start kan met Gilde software.

Maak nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak!

Onze sterke partners

gilde-software-partners

Krijg nu gratis advies!

Dit zeggen onze klanten

“Omdat de hele keten gekoppeld is, moet ik bij wijze van spreken mijn best doen om nog fouten te maken. De inkoop volgt logisch uit de opdrachtbevestiging en die volgt weer logisch uit de offerte. Zo grijpt alles in elkaar. Met één druk op de knop kan ik servicecontracten toevoegen en deze al even eenvoudig beheren. Geweldig. Omdat alles wat ik doe in het Gilde-systeem wordt opgeslagen, kan ik bijvoorbeeld een offerte heel gemakkelijk aanpassen. Het is allemaal zoveel sneller en eenvoudiger.”

installateurs-vodavi-logo

Martin Vonk, Vodavi

Installatie

“Als ik nu een calculatie maak, hoef ik inderdaad alleen een aantal basisgegevens in te voeren. Meters, oppervlak, aantal schoorstenen, dat soort dingen. Daarna kies ik de materialen uit de materialenlijsten in het systeem. Die zijn er voor zowel hellende als platte daken. De calculatiemodule doet de rest. Voor alle gewone werk zitten er sets in – van materialen en uren – waar de module mee rekent. Je kunt zelf nog bijzonderheden toevoegen of dingen aanpassen als dat nodig is, en daarna kun je de offerte naar de klant sturen. Ideaal.”

dakdekkers_pbl-logo

Paul Lakemond, directeur PBL Dakwerken

Dakdekkers

“We werken om geld te verdienen. Het Gilde-systeem ondersteunt dat perfect. Ik zie twee grote voordelen. Een: je hoeft klantgegevens maar één keer in te voeren. Scheelt veel tijd en fouten. Twee: de calculatiemodule heeft allerlei handigheidjes voor schildersbedrijven. Met de calculatie maak ik, in één moeite door, de offerte. Bij opdracht staat de werkomschrijving voor de vakmensen klaar en dat is de basis voor de factuur. Doordat ik de module Nacalculatie gebruik, komen verbruikte uren en materialen automatisch op het goede project en kan ik snel factureren”

schilders-hsh-logo

Özkan Sahingöz, directeur HSH schilderwerken BV Hoofddorp

Schilders

Vragen en antwoorden

Wanneer u op zoek bent naar een schaalbare (modulaire) oplossing die aan te passen is aan úw behoeften, dan bent u bij Gilde aan het juiste adres. Naast de betrouwbare basissoftware betaalt u alleen voor de uitbreidings-functionaliteiten die u echt nodig heeft. Zo kunt u flexibel groeien. Gilde biedt altijd een oplossing op maat.

Vanaf het eerste gebruik van onze software ondersteunen wij u. We helpen met de basisinrichting en adviseren u over het inrichten van uw hoofdprocessen. Zo kunt u direct goed van start. Ook voorzien wij graag in een gedegen opleidingstraject voor u en uw medewerkers. Goede programmakennis is immers de basis voor succesvol gebruik van onze software binnen uw bedrijf.

Wij beschikken over een eigen opleidingslokaal in onze vestiging in Duiven (bij Arnhem) en bieden op verzoek ook in-company of online trainingen aan. Het cursusaanbod bestaat uit een Instap- en een Vervolgcursus om het Gilde Pro pakket goed in de vingers te krijgen, en diverse verdiepingscursussen, namelijk:  de verdiepingscursus Financieel en de verdiepingscursus Onderhanden Werk / Nacalculatie.

Vrijblijvend adviesgesprek

U vult het formulier in en wij doen de rest!

  Hoeveel personen zullen er gaan werken met de software?

  Vul hieronder uw contactgegevens in


  Uw branche *

  Hoe heeft u over ons gehoord? *

  gilde-software-icon

  Modulaire opbouw

  Ieder bedrijf heeft zijn eigen specifieke wensen en behoeften. Dankzij de modulaire opbouw kan Gilde software meegroeien met uw bedrijf. De software is eenvoudig schaalbaar. Samen met u stellen we uw gewenste softwareoplossing samen, zodat hij perfect bij uw organisatie past. Software moet voor u werken, en niet andersom.

  gilde-software-icon

  Verschillende interfaces

  Naast de standaard koppelingen met de Microsoft Office pakketten (Outlook, Word, Excel) staan ook talloze specifieke koppelingen beschikbaar met expert systemen zoals Exact, SnelStart, Twinfield, PCA mobile, OutSmart en meer. Ook ondersteunt Gilde volledig het DICO uitwisselingsformaat. Daardoor is een eenvoudige integratie met uw partners (leveranciers en/of opdrachtgevers) gewaarborgd.

  gilde-software-icon

  Professionele begeleiding

  Wanneer u met Gilde Software aan de slag gaat doorlopen we samen met u een vooraf besproken implementatietraject. Onze experts begeleiden u graag voor een stap-voor-stap kennismaking met de ins en outs van het Gilde-systeem.

  gilde-software-icon

  Mobiel werken

  Met Gilde Allround heeft u online altijd de belangrijkste gegevens bij de hand. Via uw mobiel of tablet kunt u alle klant gegevens en historie opvragen en zelfs aanpassen.