technische-rekensoftware-kop

Technische rekensoftware (DakOffice)

Eenvoudig voldoen aan de normen van het bouwbesluit

Bent u veel tijd kwijt aan complexe berekeningen? Wilt u er zeker van zijn dat u altijd calculeert met de geldende branchenormeringen en voldoet aan het bouwbesluit? Dan is Gilde DakOffice dé oplossing voor u.

DakOffice helpt u om aan de normen van het Bouwbesluit te voldoen. Zo zit u goed wat betreft aansprakelijkheid. Gilde DakOffice update automatisch via het internet. Dat geeft u de zekerheid dat u altijd met de meest actuele materiaalgegevens en normeringen rekent. DakOffice is ontwikkeld door Eldus Software in samenwerking met VEBIDAK, KIWA BDA, Gilde Software en gebruikers.

Complete rekensoftware voor uw dakbedekkingsbedrijf

Gilde DakOffice wordt gebruikt door dakbedekkingsbedrijven, leveranciers én adviesbureaus. Het is in de dakenbranche de uniforme standaard berekeningsmethodiek voor een eenduidige advisering naar opdrachtgevers.

DakOffice kent vier modules:

Bouwfysica (Therma): Met de module Bouwfysica bepaalt u de warmteweerstand (Rc-waarde) van een constructie en controleert u deze op mogelijke inwendige condensatie en voldoende drogingcapaciteit. U bouwt eenvoudig een constructie op vanuit het materialenbestand, dat wordt aangeleverd door toonaangevende leveranciers.

Detail: De module Detail bevat een bibliotheek met standaard VB-details met de bijbehorende uitvoeringsrichtlijnen voor bitumen en kunststof dakbedekkingsystemen en voor gietasfalt. U kunt tekst en tekeningen makkelijk integreren in uw Gilde-systeem.

technische-rekensoftware
gilde-technische-rekensoftware

Energie: Deze energiebesparingssoftware is een ideaal hulpmiddel voor zowel de dakdekker als de opdrachtgever. Het programma toont helder aan dat extra isolatie zich snel terug verdient. De berekening geeft inzicht in de korte terugverdientijd en de energiebesparing van extra isolatie. Centraal staat de warmtedoorlatendheid van een constructie. De module Energie werkt met een variant van de graaddagen methode zoals ook in Bouwfysica gebruikelijk en die gerelateerd is aan de Duitse richtlijn VDI 2067.

Windbelasting: Met de modules voor Nederland en België kunt u de windbelasting op de diverse onderdelen van het dak bepalen en het bevestigingssysteem aan deze belasting toetsen. De modules Windbelasting Nederland en -België zijn gebaseerd op de volgende Normeringen:
NL: zoals vermeld in de NEN 6702, NEN6707, de NPR6708 en SBR 239
BE: zoals vermeld in de Eurocode norm NBN EN 1991-1-4 en de Nationale Bijlage NBN EN 1991-1-4 ANB.

Vraag ons product nu aan!

Gebruikt u al een andere kantoorsoftware? Stap dan nu naar ons over!

Voordelen voor u

Onafhankelijk van leveranciers

Snel een goed onderbouwde offerte

Bevestiging richting opdrachtgever dat u voldoet aan de normering volgens Bouwbesluit

Professionele berekeningen direct in een overzichtelijk rapport

Berekent ook Rc-waarden van afschotdaken

Dé uitbreiding voor professionele Dakdekkers

Gebruikt u al een andere kantoorsoftware? Stap dan nu naar ons over!

Dit is Gilde Software

Al meer dan 25 jaar helpen wij mkb-bedrijven met ERP- en bedrijfssoftware. Onze totale software-oplossing voor projectmatig werkende en dienstverlenende mkb-bedrijven hebben we ondergebracht in het Gilde-Systeem. Met deze open software-oplossing bent u altijd goed voorbereid op de slimme toepassingen van vandaag en morgen.

Relatiebeheer, CRM, calculaties, projectmanagement; met onze bedrijfssoftware automatiseert u uw totale bedrijfsproces. Gilde Software biedt expert-oplossingen in diverse branches in en om de bouwsector. Zo bent u met Gilde Software altijd klaar voor de toekomst.

dit-is-gilde-software

Dit zeggen onze klanten

“We doen veel schades en calamiteiten, dus je weet ’s ochtends nooit waar je ’s middags bent. Dan is het wel heel handig als ik op kantoor een werkbon kan maken en dat collega’s die op hun tablet binnenkrijgen. Als zij die digitaal invullen met gebruikte uren en materialen, kan de klant digitaal een handtekening zetten en kunnen de mensen naar de volgende klus. Ze kunnen zelfs vanuit de Werkbon App naar het goede adres navigeren. Op kantoor staat intussen alles meteen klaar voor de factuur. Ideaal. Ik hoef ik nergens meer achteraan en de foutenkans is zo ongeveer nul.”

afbouw-dennissen-logo

Tom Dennissen, eigenaar Dennissen Schilderwerken en Glasisolatie, Beuningen

Afbouw

“Ergens halverwege de jaren 90 moesten we automatiseren en zijn we ons gaan oriënteren op een compleet pakket bedrijfssoftware. Onze eerste eis was: het moet beter zijn dan wat we hebben. Het Gilde-systeem is dat. Het mooie was dat het sterk Van Berlo-specifiek ingericht kon worden. De erp-software ondersteunde onze bedrijfsprocessen zonder dat wij de organisatie van het hele bedrijf moesten omgooien. En, ik blijf het zeggen, de planning van onze ‘events’ zoals wij onze projecten noemen, liep perfect.”

afbouw-van-berlo-logo

Twan van Hal, directeur Productie en Technologie van Berlo Groep

Afbouw

Bekijk al onze referenties!

Wat onze klanten over ons zeggen!

Onze sterke partners

gilde-software-partners

Vraag nu!

Vul gewoon het formulier in en wij doen de rest!

    Bent u al klant?

    Hoeveel personen werken er/gaan er werken met de software?


    Uw branche *

    Hoe heb je over ons gehoord? *

    gilde-software-formular